Human
Resource
Management
Sitemap   |   Disclaimer   |   Print

Interim HR-management

Een van de meest boeiende en leerrijke ervaring is het leidinggeven aan HR-professionals. Ja ik weet het; leidinggeven aan professionals..... niet doen! Toch geef je leiding. Je zet de focus voor de toekomst vanuit de visie die de organisatie nastreeft. Je stuurt hierop. Je zorgt er voor dat het team zoveel als mogelijk complementair is samengesteld. Je begeleidt de persoonlijke en professionele ontwikkeling tijdens hun carrière. En je bent en blijft de baas: je coacht, evalueert en beoordeelt. En je zorgt ervoor dat er van elkaar wordt geleerd. Je zorgt voor uitdagingen, kansen om te experimenteren, te leren.

Vista HRM als HR-manager
Vista HRM is graag de interim HR-manager in jouw organisatie voor een periode van maximaal 6 maanden om leiding te geven aan het HR-team. Dit kan een bestaand team zijn, maar zeker ook een team wat opnieuw wordt gevormd. Bijvoorbeeld bij een reorganisatie. Ook in de context van een nieuwe positionering of andere inrichting van de HR organisatie als geheel is Vista HRM je partner.

Ruime ervaring
Vista HRM heeft aantoonbare ruime ervaring op het gebied van HR-management; resultaatgericht met participatie van alle teamleden en met oog voor hun ontwikkeling. 

Andere HR diensten
Naast het leidinggeven aan HR-teams kunt u bij Vista HRM ook terecht voor:
- Advies en implementatie op het HR beleid. Hierbij past onder meer de methodologie “Scenarioplanning”.
- Ontwikkelen van management- en HR-teams door focus aan te brengen in de (organisatie) vraag. Vanuit deze focus werken we naar een aanpak toe. De centrale vraag hierbij is: hoe maak je van positieve ervaringen van de participanten gebruik om een nieuw toekomstperspectief te vormen en hier uitvoering aan te geven. De methodologie die hier uitstekend bij past is Appreciative Inquiry.
- Het begeleiden van reorganisaties in samenwerking met het HR-team. Dit vraagt een integrale aanpak waarbij het managen van de verandering (“change”) de belangrijkste component is.