Human
Resource
Management
Sitemap   |   Disclaimer   |   Print

Even voorstellen


Ria Jacobs eigenaar Vista HRM
Ik vind het van wezenlijk belang dat de aanwezige kennis en ervaring van alle stakeholders wordt benut om bij te dragen aan een gezonde organisatie. In mijn rol als begeleider bij verandervraagstukken ben ik voorstander van een bottum-up benadering. Daarmee versterk je enerzijds de groepsdynamiek en anderzijds zet je ieders expertise in. Opleidingen zoals APPB (Arbeidsmarktpolitiek & Personeelsbeleid), MAMHR (Masters in Managing Human Resources) en het CIGO (Consultancy in Groepen en Organisaties) helpen mij om nieuwe inzichten te verwerven in mijn zoektocht naar "hoe het ook anders kan". 

Ruime ervaring
Bij de ING heb ik ruim 20 jaar gewerkt als consultant en manager binnen het vakgebied Human Resource Management. Mijn ervaring als consultant heb ik opgedaan in de rol van het begeleiden van grote verandertrajecten zoals reorganisaties. Hierbij was ik verantwoordelijk voor zowel de arbeidsvoorwaardelijke aspecten als de veranderkundige kant van de reorganisatie. Daarnaast heb ik als consultant diverse programma’s geleid zowel in Nederland als in België. Employability en Mobiliteit zijn mijn expertise. Als lijnmanager van een aantal HR-afdelingen heb ik teams begeleid op het gebied van recruitment, employability & mobiliteit en consultancy. Alle opgedane ervaring kan ik nu aanbieden aan meerdere organisaties. En dat allemaal dankzij de samenwerking met mijn, nu, oud-collega’s. Want leren doe je niet alleen………dat doe je samen met anderen.

Appreciative Inquiry
Tijdens mijn CIGO opleiding heb ik een Real Life Project gedaan gedurende 10 maanden samen met Ann de Winter en Katia van Belle. Onze samenwerking is zo goed bevallen dat we in februari 2009 “Aiwerkt” hebben opgestart. AI=Appreciative Inquiry is de methodologie volgens welke we werken. Ik beveel onze Appreciative Inquiry site van harte aan!  Graag tot ziens voor een nadere kennismaking!